Päiväretki Tallinnaan ex tempore

Eräs pääkaupunkiseudulla asumisen hyvistä puolista on se, että hetken mielijohteesta voi lähteä pikavisiitille etelänaapuriin. Samppanjaakin kaipasin uudenvuoden maljaan, joten mikäpä sen parempi syy lähteä. Päivämatkan hintakin aamiaisineen oli kohtuulliset 26 Euroa, joten tuumasta toimeen.

En varannut mitään ohjelmaa valmiiksi Tallinnaan, vaan tutkin uutta Baltic Guide lehteä aamiaisen aikana inspiraation toivossa, ja sieltä vinkkejä sainkin. D-terminaalin lähellä avatussa Nautica liikekeskuksessa oli uusi Butterfly spa. Sieltä onnistuinkin saamaan heti ajan kasvohoitoon ja hierontaan. Hoitokokemus oli ehkä lähinnä sympaattinen, ei niinkään luxus, mutta kasvohoito oli kyllä hintansa väärtti. Hoitotilat olivat siistit, mutta hyvin perustasoa. Täytyy miettiä, josko vielä toiste menen. Palvelu oli hyvin ystävällistä.

Puolentoista tunnin hoidon jälkeen tutustuin Rotermannin kortteleihin, joissa olikin tapahtunut paljon muutoksia viime käyntini jälkeen. Uusia baareja ja ravintoloita, designkauppa ja lukuisia vaatekauppoja. Viinibaari R14 vierailu jäi seuraavaan kertaan, mutta elämäni parhaan pullan söin leipomo-kahvila RØSTissä. Päivän kahvi oli  myös todella laadukas, ja santsausmahdollisuus miellyttää kahvin suurkuluttajaa.

Positiivisin yllätys oli kuitenkin kukkakauppa FleuR Royale! Sovin minkähintaisen kimpun haluan, ja mihin aikaan sen haluan tulla noutamaan ja he pakkaavat sen minulle valmiiksi. Kimppu oli todella kaunis ja uskomattoman kokoinen hintaansa nähden, vain 20 Euroa.

Lisäksi lounas Von Krahl Aed ravintolassa, kävelyä Toompean mäellä ja vanhassa kaupungissa, cocktail Manna la Roosassa ja shoppailua, mukaanlukien kuohuvat uudenvuoden juhliin. Todellinen tehopäivä!

***

Day trip in Tallin!

Copyright © 2021 VISUELLI · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2021 · Peony on Genesis Framework · WordPress · Log in